Sayfalar

İzleyiciler

5 Mart 2017 Pazar

e-Devlet ile ikametgah belgesi nasıl alınır?


Geçtiğimiz gün yeni düzenleme ile birlikte ikametgah belgesi için artık muhtarlığa yada nufüs müdürlüğüne gitmenin gerek kalmadığı belirtildi. Yıllardır en fazla ihtiyaç duyulan belgeyi artık e-Devlet üzerinden saniyeler içerisinden almanız mümkün. İşte e-Devlet ile ikametgah belgesi almak için yapmanız gerekenleri sizler için sıraladık..
e-Devlet ile ikametgah belgesi nasıl alınır?

2008 yılında hizmete açılan e-Devlet aracılığıyla vatandaşlar birçok işlerini artık kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Türkiye Vatandaşı olan herkes e-Devlet şifresini PTT üzerinden alabiliyor. Devler kurumlarına gitmeden işlerinin büyük bir bölümünü uzun kuyruklar beklemeden internet üzerinden kolayca yapılması sağlanıyor.
e-Devlet üzerinden ikametgah belgesi nasıl alınıyor?
E-Devlet kapısı üzerinden vatandaşlar TC Kimlik numarası ve şifreyi girdikten sonra E-Devlet kapısına giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler bölümü üzerinden geçiş yapabiliyoruz. Ekranın sol tarafında yer alan N harfine tıklayıp arama bölümünü kullanarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından sunulan hizmetlere kolay bir şekilde ulaşabiliyoruz. Burada yer alan yerleşim yeri ve diğer adres belgesi sorgulama başlığına tıkladıktan sonra karşımıza çıkan uyarı ekranını onaylayabiliyoruz. Devam Et butonuna tıkladıktan sonra işlemin tamamlanmasını bekliyoruz ardından işlemler tamamlandıktan sonra hazırlanan ikametgah belgesini indirmeniz gerektği yönünde bir uyarı ekranıyla karşı karşıya kalacaksınız.
Dosyayı indir butonuna tıkladıktan sonra belgeyi hızlı bir şekilde indirebiliyor ve işlemlerinizi tamamlayabiliyorsunuz. E-Devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetlerin yakın zamanda bunlarla sınırlı kalınmayacağı da belirtiliyor.
Peki siz E-Devlet hizmetini kullanıyor musunuz?

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini