Sayfalar

İzleyiciler

21 Mayıs 2018 Pazartesi

Elektronik burun hayatları kurtaracak!


ETH Zürih bünyesindeki bilim insanları tarafından geliştirilen dünyanın en küçük ve en ucuz elektronik burnu, insanları kokusundan bulacak! Elektronik burun, doğal afetler, kayıp veya iş kazaları gibi olaylarda insanların bulunabilmesini oldukça kolay bir hale getirebilecek potansiyele sahip.Elektronik burun hayatları kurtaracak!

Elektronik burun nasıl çalışıyor!

Arama kurtarma faaliyetlerinde köpeklere olan ihtiyacımız gün geçtikçe artıyor. Fakat ihtiyaç duyulan köpek sayısı arttığı için bu konudaki eğitimi zahmetli ve maliyetli olmaya başladı. Bu duruma ek olarak yangın, sel gibi doğal afet durumlarında köpeklerin kullanılmasını oldukça zorlaştırıyor.
elektronik burun 2
İnsanoğlunun ürettiği temel kokuları baz alarak üretilen elektronik burun, köpeklerin de rahat bir nefes almasını sağlayabilir! Elektronik burunlar, inanılmaz küçük boyutları sayesinde her deliğe girebiliyorlar.
Bu avantajlarıyla köpeklerin de önüne geçebilen elektronik burunlar, maliyet açısından da erişilebilir fiyatlarda satılacak.
Acil durumlar hali hazırda kullanılan araçlara entegrasyonu için çalışmalara başlanan bu elektronik burunlar eğer testleri başarı ile geçebilir ise droneentegrasyonu ile birlikte havadan yer tespiti yapabilmesi için gerekli çalışmalara da başlanacak.
Yakın gelecekte hayat kurtarmaya başlaması beklenen elektronik burunlar, insanlığa tarih boyunca çok kayıplar yaşatan doğal afetlere karşı arama kurtarma faaliyetleri konusunda işimizi biraz daha kolaylaştıracak gibi gözüküyor.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini